← Блогът

Масло от жожоба: какви са ползите за лицето?

Семена от жожоба и капка масло

Златото на калифорнийската пустиня

Днес все повече хора използват полезните свойства на растителните масла в ежедневието си. Сбогом на химическите или прекалено ароматизираните кремове — време е за естествени формули, щадящи както кожата, така и околната среда.

Сред тези натурални продукти маслото от жожоба заслужено привлича вниманието. То предлага многобройни ползи не само за лицето, но и за косата, брадата и останалата част от тялото.

Откъде идва маслото от жожоба? Какви са неговите свойства и предимства? NEЯO Skincare ви разказва всичко за това забележително масло.

Какво представлява маслото от жожоба?

Маслото от жожоба е успокояващ и подхранващ продукт, ценен заради разнообразните си свойства. Откъде произхожда това кехлибарено масло и защо днес е толкова популярно?

Откъде идва маслото от жожоба?

Маслото от жожоба произхожда от Америка — по-точно от Калифорния, Аризона и Северно Мексико. Именно в тези сухи райони така нареченото „злато на пустинята“ парадоксално придобива своите хидратиращи свойства и действие срещу сухотата.

Маслото се получава чрез пресоване на восъка от семената на жожоба — малко дърво, което расте естествено в тези части на света. Нашият съвет: винаги предпочитайте студено пресовано био масло от жожоба, за да сте сигурни, че не съдържа химически добавки и е запазило всичките си полезни свойства.

Знаехте ли? Това популярно днес масло всъщност се използва от векове. Коренното население на Америка го е използвало за подпомагане на заздравяването на рани.

Какви са неговите свойства?

Маслото от жожоба няма мирис, но това по никакъв начин не намалява полезните му свойства. Това пустинно злато е богато на мастни киселини омега-9, ниацин, хранителни вещества, биотин и витамин Е.

Съдържащите се в него омега-9 мастни киселини са близки до човешкия себум и предпазват кожата от различни външни въздействия. Благодарение на тях кожата е подхранена и по-еластична. Въпреки хидратиращото си действие маслото от жожоба не оставя мазен слой.

Защо да използвате масло от жожоба?

Вече знаем, че маслото от жожоба съдържа омега-9 мастни киселини и неосапуняеми вещества, полезни за човешкия организъм. Но как точно да го използвате?

Ползите от маслото от жожоба за лицето

Маслото от жожоба може да подобри вида на лицето ви по няколко начина.

Средство срещу акне

Ако кожата ви е мазна и склонна към акне, маслото от жожоба е за вас. Това растително масло се използва за регулиране на себума и pH на човешкото тяло.

Нашият съвет за употреба: преди лягане, след като почистите лицето с мек сапун, нанесете 2–3 капки масло от жожоба. Разнесете ги с кръгови масажни движения, докато маслото попие напълно.

Решение за сухата кожа

Както регулира прекалено мазната кожа, маслото от жожоба помага и при прекалено суха кожа. За разлика от други естествени продукти, като кокосовото масло, то е подходящо за всички типове кожа.

Грижа против стареене

Като подпомага производството на колаген, маслото от жожоба е и добро решение срещу стареенето на кожата. Фините линии и бръчките намаляват, а кожата запазва еластичния си и плътен вид.

Знаехте ли? По същата причина това забележително масло се използва и срещу стрии.

Ползи за косата

Маслото от жожоба има реални ползи за лицето, но не само. То може да бъде и ценен съюзник за косата и брадата ви, господа.

Забележителна грижа за косата…

Както при кожата, маслото от жожоба е полезно както за прекалено мазна, така и за прекалено суха коса. То регулира излишния себум в корените и възстановява увредените краища. Практично и ефективно решение 2 в 1.

Но това не е всичко. Маслото придава блясък на косата и успокоява раздразненията.

Нашият съвет за употреба: можете да използвате маслото от жожоба като маска — оставете го върху влажна коса за 15 минути преди измиване с шампоан — или като маслена терапия върху суха коса за един, два часа или, ако е възможно, за цяла нощ.

… и за брадата!

Маслото от жожоба е полезно и за добрата поддръжка на брадата. То подпомага растежа на по-плътни и устойчиви косъмчета.

За да изпитате тези ползи, открийте нашия 100% натурален балсам след бръснене с активни съставки от масло от карите и масло от жожоба. Кажете сбогом на паренето след бръснене с този възстановяващ балсам за свеж и сияен вид на кожата.

Балсам след бръснене с масло от жожоба

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Ползите от маслото от жожоба за лицето, косата и брадата са реални и многобройни. Открийте ги и вие!

← Всички статии в блога
Споделете мнение за статията

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вашата количка