Масло от гроздови семки: ползи за кожата

Силните ултравиолетови лъчи се завръщат и сега повече от всякога е време да се погрижите за кожата и косата си. В NEЯO Skincare сме подготвили няколко съвета, с които да ги предпазите от изсушаване под слънцето. Това лято красотата и доброто здраве ще вървят ръка за ръка. Няма причина да правите компромис с грижата през най-топлия сезон.
Предпочитаме естествените решения пред химическата козметика. Нашите продукти са съставени основно от органични съставки, произхождащи от Черно море. Вече ви разказахме за ползите от маслото от жожоба и хайвера. Днес е ред на маслото от гроздови семки.
Какви са свойствата на това популярно масло и как да го използвате? Ето отговорите.
Какво представлява маслото от гроздови семки?
Аргановото, рициновото и кокосовото масло вече са добре познати. Наред с тях обаче все повече внимание привличат и други естествени масла. Сред тях е интересното масло от гроздови семки.
Неговата история
Растителното масло от гроздови семки се произвежда основно в Средиземноморието: в Италия, Франция, Испания и Северна Африка. Но не само там. Производството му се развива и в Съединените щати, по-специално в Калифорния, както и в Австралия. Общото между тези места са водата и слънцето.
Как се произвежда
Употребата на масло от гроздови семки е сравнително нова, а много от предлаганите продукти все още преминават през значителна химическа обработка. Малко производители използват студено пресоване. За оптимално качество и свойства предпочитайте екстра върджин масло, получено чрез студено пресоване.
При студеното пресоване семките се раздробяват в преса при стайна температура. Винтова преса придвижва гроздето и семките му в цилиндрична камера. Винтът ги притиска и маслото изтича през отворите, а остатъкът от пресоването, наричан кюспе, остава вътре.
Нерафинираното масло, получено по този естествен начин, запазва всички свои основни подхранващи вещества, без да преминава през рафиниране или химическа обработка.
Неговият състав
Това популярно масло съдържа различни мастни киселини и други активни вещества:
- Олеинова киселина (омега-9)
- Линолова киселина — полиненаситена мастна киселина (омега-6)
- Палмитинова киселина
- Стеаринова киселина
- Витамин Е
- Полифеноли (олигомерни процианидини, известни като OPC)
- Лецитини
Тези естествени съставки, които се срещат и в някои други масла, имат многобройни ползи и намират приложение както в козметиката, така и в кухнята.
Масло от гроздови семки: ползи за красотата
Маслото от гроздови семки предлага редица предимства в козметиката и грижата за външния вид. Защо да го използвате?
За кожата
Господа, знаехте ли, че гроздето може да разкраси кожата ви? Вече знаете!
Това масло има регенериращи свойства, подходящи срещу бръчките и стареенето на кожата. Често се използва като омекотяваща грижа за лицето и тялото и помага кожата да възвърне младежкия си вид и еластичност.
В същия дух кремът против стареене за мъже на NEЯO Skincare възвръща сиянието на кожата и видимо намалява бръчките и фините линии. Той съдържа масло от гроздови семки, както и хайвер, водорасли и морски колаген.
Маслото от гроздови семки е подходящо за всички типове кожа и съдържа също хидратиращи и подпомагащи заздравяването активни вещества. Освен това регулира себума, което го прави подходящо срещу акне и черни точки.
В тази статия ще намерите нашите съвети за избор на крем против бръчки за мъже.
За косата и ноктите

Маслото от гроздови семки разкрасява не само кожата, но и косата и ноктите.
То омекотява и хидратира косата. Ако имате къдрава или силно къдрава коса, това масло може да се превърне във ваш верен съюзник. С негова помощ можете да кажете сбогом на пърхота и сърбежа. То възстановява косата и скалпа в дълбочина и същевременно подпомага растежа на косата.
Още едно предимство: за разлика от някои други масла, то не омазнява косата, тъй като е сухо масло.
Както подхранва кожата и косата, така това масло подхранва и укрепва ноктите и кожичките около тях. Прави ги по-здрави и устойчиви. Нашият хидратиращ шампоан нежно почиства косата. Той съдържа масло от гроздови семки, както и хайвер, водорасли и лайка.
За косата и ноктите
Подобно на някои други растителни масла, маслото от гроздови семки може да се използва и в кухнята, тъй като няма силно изразен вкус и понася добре термична обработка.
Мастните киселини омега-6 в това масло са известни с благоприятното си действие върху сърцето. Те намаляват холестерола и рисковете, свързани със сърдечните заболявания. Още един плюс за организма!
Включете растителните масла, и особено маслото от гроздови семки, в своята естествена грижа. Богато на активни вещества и мастни киселини, то съчетава множество полезни свойства за кожата, косата, ноктите и сърцето.

Споделете мнение за статията